Найкращі закордонні місця для літнього відпочинку 2018

Літо – період, коли потрібно забути про офісну роботу, перезавантажитися і заповнити нестачу сонця в організмі. Тому, пропонуємо список місць, де буде цікаво відпочити влітку 2018-го.

Грузія

gruziya_vlitku

Досить один раз побачити неймовірну Грузію, щоб полюбити цю країну всією душею. Купатися і загоряти їдьте в романтичний Батумі або на зелений мис Мцване-Концхі, біля берегів якого добре попірнати з маскою.

В Грузії Ви знайдете чудове поєднання: поруч з чудовими чорноморськими курортами розташовані дивовижні печерні міста Уплісцихе і Вардзіа, древні монастирі Мцхета, смарагдові піки Сванетії і сірчані лазні в Тбілісі.

Ну і можна буде вважати відпустку в Грузії неповноцінною, якщо не спробувати справжні хінкалі і місцеве вино.

Кіпр

kipr_vlitku

Як за одну відпустку перенестися в античні часи, познайомитися з муфлонами, чудово засмагнути на пляжі, пірнути до затонулого корабля, помолодшати на пару років і просто отримати масу задоволення? Відправляйтеся на Кіпр! Будете їсти апельсини прямо з дерев, пити королівське вино і заводити нові знайомства. Особливо для цього підходить драйвовий Ніссі-Біч в Айя-Напі.

Дивіться також цікаве відео на нашому каналі: Подорож Італією – Паола

На березі затоки Фігового дерева добре відпочивати з дітьми, а біля мису Греко – пірнати в Блакитну лагуну і ніжитися удвох на романтичному пляжі Коннос Бей. А щоб Ваша любов жила вічно, попірнайте разом в бухті біля скель Афродіти між Лімасолом і Пафосом.

Ізраїль

izrail_vlitku

Щоб зрозуміти, в чому принадність життя, вирушайте в веселий та невгамовний Тель-Авів з древнім Яффо. Також, будучи в Ізраїлі, потрібно відвідати курорти Мертвого моря. Дайвери і кайтсерфери облюбували кораловий пляж Хоф Альмог на Червоному морі, тож за активними водними розвагами їдьте тільки сюди.

Пляжний відпочинок в Ізраїлі вище всяких похвал, але хоча б на декілька днів потрібно вибратися в Єрусалим. Якщо часу вистачає, помилуйтеся Бахайськими садами в Хайфі і відвідайте місцеві, колоритні ринки, де можна знайти багато цікавого, а також поласувати козячим сиром і заатаром.

Греція

greciya_vlitku

Про що Ви думаєте, коли уявляєте собі ідеальну відпустку? Про сніданки на балконі з видом на безкрайню морську синь? Про древні монастирі високо-високо в горах? Про квітучі безлюдні острови з золотим пісочком? Тоді саме Греція виконає всі Ваші мрії.

Помилуйтеся афінським Акрополем, який пам’ятає ще часи до нашої ери, і втечіть від проблем та пориньте в казку на Санторині. Потріть палець Аристотеля в Салоніках, щоб стати мудрішими, і втратьте голову від пейзажів бухти Наваджо на острові Закінф. Якщо встигнете ще й підкорити мальовничі гори Метеори, місцеві ченці в нагороду пригостять Вас лукумом власного приготування.

Болгарія

bolgariya_vlitku

У сонячній Болгарії все по-домашньому: ніяких мовних бар’єрів і приводів себе обмежувати. Їжте фрукти, катайтеся по хвилях на матраці і збагачуйтесь духовно в церквах Несебра і в заповіднику у Рильських озер.

Ваші обов’язки в Болгарії – бродити по стародавніх руїнах, купатися, засмагати, розслаблятися, вдихати аромати Долини троянд, ласувати неймовірною кавармою і свіжим таратором, а більше Ви нічого нікому не винні.

Чорногорія

chornogoriya_vlitku

Куди недорого з’їздити на море за кордон? Відповідь – Чорногорія. Побуваєте тут разок – будете повертатися знову і знову. Для чого? Щоб позасмагати у чистого моря на золотому піску, відірватися на фестивалі SEA DANCE і попірнати з маскою біля півострова Луштіца. Щоб помилуватися Скадарським озером, палацами і замками Пераста і скельним монастирем Острог. Щоб поправити здоров’я на грязьовому курорті Іхало. Перевірено: фотографії літнього відпочинку в Чорногорії зігрівають навіть самими морозними зимовими вечорами.

Марокко

marokko_vlitku

За одну відпустку в королівстві Марокко можна скупатися і в Середземному морі, і в Атлантичному океані. Найпопулярніші курорти на березі океану – Агадір і Ес-Сувейра: тут відмінний сервіс, але і туристів дуже багато.

Щоб «висадитися на Марсі» подалі від відпочиваючих, вирушайте на океанський червоний пляж Легзіра. За активним відпочинком їдьте на «марокканські Гаваї» – узбережжя бухти Дахла на південному заході країни. З місцевого серф-табору відправляються джип-тури по Сахарі.

Якщо їдете з дітьми, потрібен відпочинок спокійніший – вибирайте середземноморське узбережжя між Танжером і Ель-Хосейма. Тут піщані пляжі затишно заховані в зелені, а ласкаві хвилі тепліші, ніж в океані.

Мальдіви

maldivi_vltiku

На Мальдівах потрібно побувати хоча б раз у житті. Серферам – щоб осідлати ідеальну хвилю. Дайверам – щоб пірнути до гігантських морських черепах і химерних коралів. Закоханим – щоб провести найсолодший медовий місяць в житті. Любителям ставити нові рекорди – щоб перетнути екватор у атолла Адду. А шанувальникам чогось цікавого і нового – щоб пожити в підводному готелі і замість кави вранці пити коктейлі прямо з кокоса.

Південна Корея

pivdenna_koreya_vlitku

Прекрасних пляжів в Південній Кореї хоч відбавляй. На пляжі Хеунде в Пусані люблять відпочивати місцеві – порожнім він ніколи не буває, зате тут є все необхідне: лежаки, інвентар для водних видів спорту, кафе і навіть безкоштовний Wi-Fi.

На пляжі Кваналлі народу менше, а море ще чистіше – тут добре зустрічати захід з пляшкою сочжу. А за справжньою екзотикою вирушайте на мандариновий острів Чеджудо.

Тут куди не кинь оком – райські краєвиди, але пропустити пляж Самьянг з цілющим чорним піском просто не можна.

Шрі-Ланка

shri_lanka_vlitku

Знайти сонячний пляж на Шрі-Ланці можна в будь-яку пору року, і літо не виняток. Засмагнути Ви встигнете поки будете ходити по смарагдових плантаціях або милуватися Адамовим Піком і Сігірією – «Левиною горою» з королівським палацом Кашьяпа.

Крім неперевершеної засмаги, Ви також привезете гігабайти фотографій з мавпами, слонами, леопардами і величезними строкатими метеликами, а ще – добірну колекцію справжнього цейлонського чаю.

Список місць, куди варто відправитися влітку 2018 просто вражає, але обирати лише Вам. Гарного та емоційного відпочинку!