Екзотичні країни для відпочинку на травневі свята

Таїланд

thailandbeach

Таїланд з кожним роком продовжує набирати популярності у туристів. Тут комфортно для любителів «гарячіше» – температура повітря в травні + 34 ° С, вода в морі +30 ° С. Дощі є, але поки короткі і нечасті, вітри, що починаються, гарні для серфінгу. Фруктовий достаток переможе будь-який постзімній авітаміноз, маса розваг – сафарі в джунглях, катання на слонах, аквапарки і парки атракціонів – не дадуть занудьгувати. Плюс до всього місцеві національні свята: 1 травня – День праці, 5 травня – День коронації, 9 травня – Свято рису.

В’єтнам

vietnambeach

Вирушаючи в цю країну за казковим пляжним відпочинком, необхідно врахувати одну обставину. Щоб не стати жертвою сезону дощів, в травні краще вибирати для відпочинку центральні провінції В’єтнаму. Тоді гарантовано можна очікувати на сонячну, суху погоду з температурою повітря + 32-35 ° С і чарівне, спокійне море – + 27-28 ° С. Крім сонячних і морських ванн гастрономічні гурмани зможуть насолодитися екзотичними стравами національної кухні. Любителям косметичних процедур до душі, тіла і гаманцю припадуть недорогі якісні послуги місцевих спа-салонів. Цікаві екскурсії до стародавніх в’єтнамських храмових комплексів і пагод дозволять урізноманітнити розмірений відпочинок.

Китай

chinabeach

В якості найбільш оптимального місця для відпочинку в травні варто розглянути острів Хайнань, не дарма званий «Східними Гаваями». Маючи унікальний тропічний мікроклімат, він приваблює туристів не тільки погодою (повітря + 30 ° С, вода + 28 ° С), але і високим рівнем сервісу. Узбережжя на Хайнані – це затишні бухти з дивовижними піщаними пляжами, придатними як для спокійного, так і для активного відпочинку (дайвінг, снорклінг, рибалка). А пам’ятки природи і спадщини найдавнішої китайської цивілізації вразять навіть досвідченого мандрівника.

Тенеріфе

tenerifebeach

Острів вічної весни, де середня цілорічна температура повітря становить + 23 ° С, є заповітною мрією багатьох туристів. У травні термометр піднімається до + 26 ° С, а вода в океані прогрівається до + 20 ° С. У активних мандрівників є прекрасна можливість органічно поєднувати пляжний відпочинок з захоплюючими екскурсіями по острову. Побачити пам’ятки і перейнятися зачаруванням Тенеріфе краще, звичайно, на орендованому автомобілі. Вулканічний пісок на пляжах Тенеріфе незвичайного сірого або навіть чорного кольору. Захоплюють види північного узбережжя з мальовничими скелями і природними лавовими басейнами і фантастичні пейзажі біля підніжжя вулкана Тейде. Свіжовиловлених морепродуктів можна без проблем знайти в місцевих ресторанах і кафе по всьому узбережжю. А яскравою травневою подією буде традиційне національне свято – День хреста, що супроводжується грандіозним феєрверком.

Дивіться також цікаве відео на нашому каналі: Подорож Італією – Паола

Танзанія

tanzaniabeach

«Він іде від Занзібару, Він йде до Кіліманджаро …» – навряд чи знайдеться людина, якій не знайомі рядки цього дитячого вірша. Зате рідко хто може відразу пригадати, що мова йде про східноафриканську країну Танзанію, і насправді такий піший маршрут реалізувати просто нереально. А ось організувати собі приголомшливий відпочинок – легко!

Важко сказати, що викликає більше захоплення і захвату у туристів: чудові пляжі з білим піском і ласкаві води Індійського океану або сусідство з дикою, незайманою природою? А може, історичні та архітектурні пам’ятки танзанійського минулого? Факт залишається фактом: число прихильників цієї екзотичної і гостинної країни збільшується з кожним роком.