Найкращі ринки України

rinki_golovna

Подорожуючи, Ви певно помічали, що найсильніше життя вирує саме на ринках. Часто кажуть, що ніде краще не впізнаєш менталітет і культуру цілої країни, як на ринках. Вони були і залишаються центрами міського життя. Деякі туристи й досі користуються цією простою істиною і, вирушаючи в нові для себе краї, у першу чергу довідуються про місцезнаходження найбільшого ринку. Тож, як Ви вже зрозуміли саме про найколоритніші ринки України ми і поговоримо далі.

Андріївський узвіз, Київ

andriivskii_uzviz_rinok

Кажуть, що у кожному місті є особлива площа або вулиця, де збираються різні творчі люди, художники і майстри на всі руки. Наприклад, у Парижі таке місце має назву Монмартр, а для Києва – це сувенірний ринок на Андріївському узвозі.

Тут щодня збираються продавці, багато з яких є авторами виставленої на продаж продукції.

Сувенірний ринок на Андріївському узвозі користується величезною популярністю у туристів. Тут під відкритим небом продають предмети народного декоративно-прикладного, а також сучасного мистецтва.

На ринку представлені предмети українського побуту, колекційні монети, військова форма часів Другої світової війни, прикраси зі шкіри та срібла, вишиванки, хендмейд-іграшки, картини, товари для творчості та багато іншого.

Барабашово, Харків

barabashova

Ринок «Барабашово», він же Барабан або Барабашка – один з найбільших речових ринків Східної Європи, і у світі посідає 14-те місце. Деякі приїжджі помилково вважають, що «Барабашово» – це окремий населений пункт. Не дивно, розміри гіганта становлять 80 гектарів, а кількість покупців разом з працівниками ринку доходить до 300 тисяч.

Такий базар за день не обійти, навіть місцеві жителі не орієнтуються тут на 100%. Тут можна купити все: дешевий китайський та дорогий брендовий одяг, взуття та аксесуари, сантехніку, текстиль, будматеріали та багато іншого.

Бессарабський ринок, Київ

besarabskii_rinok

Торгувати тут почали задовго до появи Бессарабського ринку. У 1912 році тут спорудили перший критий ринок у Києві, який сьогодні є одним з найстаріших. Кажуть, що назва “Бессарабка” пов’язана з босотою, яка постійно ошивалася в районі сучасного базару. Сьогодні ж Бессарабський ринок став своєрідним брендом, і якщо Вам потрібні продукти високої якості, то приходити треба сюди. Смачно, свіжо і дорого.

Блошиний ринок, Київ

bloshinii_rinok_kiiv

На блошиному ринку знайдеться що завгодно: старовинний посуд, монети, іграшки, посуд, меблі, картини, вінілові платівки, грамофони і самовари, нагороди, книги, одяг і взуття. Це непогана ідея проведення часу у вихідні та, до речі, досить корисна.

Калинівський ринок, Чернівці

kalinivskii_rinok

Чернівецьку «Калинку» місцеві жителі вважають родоначальником всіх вітчизняних речових ринків. Він входить до топ-10 найбільших ринків України. Його площа складає трохи більше 30 гектарів. Але головна відмітна особливість Калинівського ринку в тому, що він є власністю міської громади. Це єдиний великий оптово-роздрібний ринок у країні, який не став чиєюсь приватною власністю. Цей факт є предметом гордості міської влади.

Дивіться також цікаве відео на нашому каналі: Цвітіння сакур та весна в Ужгороді

Косівський базар, Косів

kosivskii_bazar

Косівський ринок – неофіційна столиця карпатських сувенірів. Туристи їдуть за вишивками, керамікою і різьбленням по дереву. Тут представлені практично всі вироби гуцульського декоративно-прикладного мистецтва. Сувенірні вироби пропонуються за оптовими цінами. Раніше ярмарок проходив в центрі Косова. Зараз базар перенесений на східну околицю міста, на велику торгову площу поруч з Кутським мостом.

Місцеві майстри здавна славилися своїми талантами, тому косівські вироби мають такий великий попит. Якщо помітите автентичний карпатський сувенір на будь-якій торговій лавці України, будьте впевнені, що він пройшов через косівський ринок і був виготовлений на Косівщині або на іншій прилеглій гірській території.

“Привоз”, Одеса

privoz_odesa

“Привоз” – один з найбільших і найстаріших з нині діючих ринків в Європі. Побудований в першій половині 19 століття на Привозній площі як філія Старого базару. В останні роки поряд було споруджено сучасний комплекс “Новий Привоз”, який надав торговцям добре обладнані торгові площі. Що тут можна купити? Абсолютно все.

Відвідування «Привозу» – одна з основних складових знайомства з неперевершеним колоритом Одеси. Торгуватися тут можна і треба, адже для одеситів – це хороша можливість позмагатися у дотепності.

Речовий ринок, Хмельницький

rinok_hmelnickii

Хмельницький речовий ринок – символ міста і найбільший базар у західній частині України. У той час, коли тут працювали нічні торгові лавки, до Хмельницького організовувалися цілі шоп-тури з трансфером і харчуванням.

Заблукати серед численних прилавків дуже легко, тому уважно стежте за тим, куди і звідки Ви йдете.

Тут можна купити все, що завгодно, крім, хіба що, вертольота або танка.

Рибний ринок, Світязь

ribnii_rinok_svityaz

На місцевому ринку у озера Світязь під критими навісами представлена найрізноманітніша риба, приготована за різними рецептами. Тут і в’ялена, холодного і гарячого копчення, печена в сільській печі, на соломі і так далі. Приходити сюди найкраще в першій половині дня, коли товар ще зовсім свіжий.

Від кількості представленої тут рибної продукції розбігаються очі. Як Ви вже зрозуміли, то крім живої риби, на базарі можна купити вже готову страву, щоб не обтяжувати себе зайвими кулінарними клопотами.

Ринок вишиванок, Коломия

rinok_vishivanok_kolomiya

Невелике прикарпатське містечко Коломия – далеко не єдине місце, де можна купити вишиванку, але жоден інший базар не зрівняється з такою кількістю і різноманітністю товару, як тут.

Місцевий Сувенірний ринок “Гуцульщина” – єдиний в Україні оптовий ринок вишиванок. Крім звичайного карпатського туристичного набору – ліжників, овечих шкур, глиняних мисок і дрібних дерев’яних виробів – шкатулок, булав, масажерів, качалок та макогонів, тут удосталь представлені більш дорогі і великі сувеніри. На території сувенірного ринку працює “Місто майстрів”, в якому дітей навчають народному ремеслу.

Особливість базару в тому, що тут можна купити вишиванку з рук у справжніх майстринь-вишивальниць, для яких ручна праця – основний заробіток.

“Староконка”, Одеса

starokonka_odesa

Блошиний ринок “Староконка” в Одесі виник навколо історичного Старокінного базару, який був побудований ще в 1832 для торгівлі рогатою худобою і кіньми. В барахолку він почав перетворюватися з середини 1930-х.

Сьогодні одеський блошиний ринок розкинувся на кілька кварталів. На “Староконці” можна знайти антикваріат, домашнє начиння, одяг секонд-хенд, колекційні монети, старі книги і т.д.

Торгують тут прямо на асфальті, розклавши весь свій крам на імпровізованих прилавках-покривалах. Серед гір різних дрібничок можна знайти справді унікальні, раритетні екземпляри, треба тільки гарненько пошукати.

Сувенірний ринок “Вернісаж”, Львів

rionk_vernisazh_lviv

Саме тут Ви можете знайти цікаві подарунки для рідних і друзів. На “Вернісажі” часто можна зустріти відомих людей. І дійсно, іноді прикраси львівських художників доповнюють образи багатьох українських телеведучих, актрис, співачок. На ринку зустрічаються неймовірної краси старовинні речі: намиста, вишивки. Вік деяких більш 100 років. Головна особливість “Вернісажу” – тут дійсно можна знайти ексклюзив, якого більше ні на кому не побачиш.

Від великої кількості різноманітної всячини розбігаються очі, але кожен турист знайде собі тут річ, яка буде нагадувати йому про колорит Західної України.

ТОВ “Промтоварний ринок” (7-й кілометр), Одеса

7_kilometr_odesa

Це найбільший оптово-роздрібний ринок України і найбільший в Європі. Розташований недалеко від Одеси, на 7-му км Овідіопольської дороги, звідки і неофіційна назва – «7-й кілометр».

Відлік його історії починається з 1989 року. Тут, на полі, де вирощували кукурудзу, почали торгувати дефіцитними товарами.

Сьогодні “7-й кілометр” займає територію розміром близько 110 гектарів, з яких – 75 вже забудовано і близько 40 підлягає освоєнню.

Харківська книжкова балка, Харків

harkivska_knizhkova_balka

Книжкова балка в Харкові почала свою історію в 1919 році. Її першочерговим завданням було впорядкувати стихійну торгівлю друкованою продукцією у місті. Але, незважаючи на всі зусилля надати цьому ринку цивілізованого вигляду, балка все одно має два обриси. Перший – сучасний ринок з критими павільйонами, де можна придбати свіжі видання і різноманітні офісні дрібниці, другий – барахолка, де прямо з рук збувають раритетні книги і антикварні дрібнички.

Ось такі колоритні ринки України потребують Вашої уваги. Запасайтеся терпінням та фінансами!