Do you speak english або як швидко вивчити англійську мову?

vivchaemo_angl

Спосіб швидкого вивчення мови найкраще підбирати, спираючись на індивідуальність кожної конкретної людини. Комусь потрібне зосередження на собі – в цьому випадку підійде індивідуальне навчання, а комусь – постійне підтвердження власних успіхів або вказівка на помилки, то в такому випадку рекомендується вчити мову в групі.

Вивчити англійську мову швидко – реально, але тільки якщо для цього є чітка мотивація. Тож, якщо Ви прагнете вивчити англійську мову для того, щоб комфортно почувати себе під час подорожей, спілкуючись з іноземцями – читайте далі.

vivchaemo_angl1

Тим, хто вирішив вивчити англійську, і вивчити її швидко, потрібно пам’ятати, що швидко – це не менше півроку щоденної посидючості та наполегливості. Англійською, як і будь-якою іншою іноземною мовою, необхідно займатися не менше години кожен день. Результат не змусить себе чекати: вже через два місяці з’явиться відчуття, що мовою, на рівні побутового спілкування, людина вже оволоділа, а ще через декілька місяців будуть освоєні різні теми і лексика, ну, а до кінця шостого місяця підтримати будь-яку розмову англійською не складе особливих труднощів.

Способів вивчення мови безліч, але вибрати відповідний та найкращий конкретній людині нескладно, потрібно лише врахувати індивідуальність.

Спосіб перший – варто піти на курси вивчення мови. Це, мабуть, один з найпоширеніших способів. Для того, щоб вивчити мову відносно швидко, найкраще вибирати курси, на яких навчання будується за методом п’ятдесят на п’ятдесят: п’ятдесят відсотків навчального часу приділяється вивченню граматики, п’ятдесят – розмовній практиці і лексиці.

kurs_angl

До цих пір існують курси, де граматику вивчають кілька місяців поспіль, а потім обіцяють перейти на говоріння – це застаріла методика, розрахована на довгострокове вивчення мови. Для тих, хто в часі обмежений – вона не підходить. Нові методики, за допомогою англо-американських підручників, де кожен урок це нова тема з залученням нової лексики, з залученням ігрових форм навчання, з використанням аудіо-візуальних матеріалів – дозволяють вивчати мову в комплексі.

Спосіб другий – індивідуальне навчання з репетитором. В даний час через інтернет можна знайти репетитора в будь-якій частині світу. Метод гарний тим, що дозволяє знайти дійсно кращого викладача, який, маючи певний досвід, вибудує програму навчання з урахуванням індивідуальної необхідності.

repetitor_angl

Такий репетитор може спеціалізуватися в медичній або бізнес-англійській, може бути фахівцем з підготовки до здачі іспитів і найголовніше – є і такі, які підготують Вас та допоможуть вивчити англійську мову для подорожей.

Дивіться також цікаве відео на нашому каналі: Цвітіння сакур та весна в Ужгороді

Спосіб третій і досить ефективний – самостійне вивчення. Якщо людина не має потреби в присутності наглядача-тренера, а є витривалою та посидючою, то доклавши певних зусиль, з пошуку найефективнішої саме для себе методики ( її Ви цілком зможете знайти в інтернеті), вже через півроку можна буде вивчити мову самостійно на досить високому рівні.

samostiino_vivchaemo

Кращі з подібних курсів засновані на методиці різнобічного вивчення мови, яка має на меті не зазубрювати матеріал як в школі, а впливаючи на різні осередки мозку, інформація вкладається в голові ненав’язливо, але по поличках. Це означає, що людина, в кінцевому підсумку, опановує мову на рівні сприйняття на слух англійської мови, говоріння, читання і письма. Саме в такому порядку. Для цього необхідно:

  • якомога більше слухати англійську мову, по багато разів беручи один і той же фрагмент телепередачі, фільму або аудіо-книги, і спочатку намагаючись зовсім не вникати в мову;
  • потім включити англійські субтитри і слухати той же фрагмент двічі або тричі з субтитрами і перекладом автора курсу на українську/російську мову;
  • після цього знову повернутися до фрагменту без перекладу, але тепер необхідно не тільки слухати, але і обов’язково повторювати вголос, наслідуючи носія мови – таким чином розвивається мовний апарат;
  • далі необхідно відключити аудіо і залишити лише супроводжуючий текст на аркуші – для читання;
  • прочитавши текст як мінімум двічі, слід постаратися переказати його напам’ять.

Якщо слідувати цій методиці, людина розвиває відразу три рівня сприйняття мови: слухання і розуміння англійської мови, читання та говоріння, а також, без зубріння, поповнюється лексична база.

Ось такі прості поради допоможуть Вам обрати найкращий варіант, який допоможе вивчити англійську мову. І головне, що з допомогою таких способів можна вивчати не лише англійську…