Подорожі 2018

podorozhi_2018

Найкорисніша та найкраща обіцянка, яку варто виконати в новому 2018 році – багато подорожувати. Замість списку покупок створіть перелік країн і міст, в які Ви хочете відправитися. А ми запропонуємо варіанти для подорожей 2018.

Севілья, Іспанія

selviya

Lonely Planet назвав столицю Андалузії містом №1 для відвідування в 2018 році. Барселону туристи облюбували до нестями, тому саме час пошукати нові менш затоптані місця. Севілья відома всьому світу своєю дивовижною мавританською архітектурою і футбольним клубом.

Також нарешті місто прийме кінопремію European Film Awards-2018. Севілья служила локацією для зйомок «Зоряних воєн», фільму «Лоуренс Аравійський» і сьомого сезону серіалу «Гра престолів». Значить, місто є відображенням минулого, майбутнього і фантастичного.

Що потрібно побачити: Вежу Хіральда, палац Алькасар, Кафедральний собор.

Лейк-Дістрікт, графство Камбрія, Англія

leik_distrikt

Якщо Ви мрієте відчути дух заміської Британії, тоді вирушайте в Озерний край. Цей самий відвідуваний Національний парк Великобританії знаменитий пагорбами, мальовничими ландшафтами, покритими мохом, водоймами, облямованим камінням і затишними будиночками.

Лейк-Дістрікт був джерелом натхнення для поетів і художників, які об’єдналися в культурну течію «Озерна школа». Зараз в Лейк-Дістрікт, який став об’єктом Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, приїжджає близько 18 млн. туристів в рік.

Що потрібно побачити: тут знаходяться найглибше озеро Англії – Ваствотер (74 м) і найвища гора Скофелл-Пайк (978 м над рівнем моря).

Регіон Емілія-Романья, Італія

emiliya_romanya

Список “must-see” більшості туристів в Італії зводиться до чотирьох міст: Риму, Флоренції, Венеції та Мілану. Якщо Ви вже встигли насолодитися ними, то звертайте зі звичних туристичних маршрутів і вирушайте досліджувати найсмачніший регіон країни – Емілію-Романью. Серце цього краю – Болонья. Тут безліч історичних і архітектурних пам’яток, а от місцеві своїм характером нагадують одеситів.

Підкріпившись пастою “Болоньєзе”, рушайте на швидкісному поїзді за бальзамічним оцтом в Модену, за шинкою і пармезаном – в Парму, ну і звичайно ж за «ламборджині» – в Сант’Агата-Болоньєзе.

Що потрібно побачити: одну з найбільш грандіозних європейських Базиліка Сан-Петроніо і найдовшу в світі криту галерею в Болоньї.

Антверпен, Бельгія

antverpen

Шанувальники мистецтва повинні обов’язково відвідати в цьому році в Антверпен. Для поєднання приємного з корисним варто об’єднати в рамки одного дня огляд художньої спадщини Рубенса і Ван Дейка, та насолоду найсмачнішими в Європі мідіями.

Місто вабить своєю красою і архітектурою, художніми музеями і затишними ресторанами. 2018 рік у Антверпені оголошений роком Рубенса і епохи бароко. В честь цього, літом пройдуть святкування. Відкриються три грандіозні виставки художника, заплановані театральні та музичні вистави.

Дивіться також цікаве відео на нашому каналі: Цвітіння сакур та весна в Ужгороді

Що потрібно побачити: Антверпенську ратушу, Королівський музей витончених мистецтв, Собор Антверпенської Богоматері, будиночок Рубенса.

Гамбург, Німеччина

gamburg

У цього міста є промислове минуле, яке зберігають нічні клуби в колишніх складах і богемні блошині ринки. Гамбург чомусь придбав славу хіпстерського міста. Він непередбачуваний. Серед вузьких каналів і червоно-цегельних горищ портового району, причаївся ексцентричний Miniature Wonderland. Усередині Ви знайдете найдовшу в світі дитячу залізницю, міні-міста і більше 260 тис. статуеток. Спробуйте перерахувати їх.

А чи знаєте Ви, що своїй славі The Beatles зобов’язані не тільки Ліверпулю, але і Гамбургу? Саме тут музиканти носилися з швабрами по сцені, репетируючи концерти. Кілька культових клубів зберігають антураж, пов’язаний з чудовою четвіркою.

У місті відкрився новий концертний зал неймовірної краси – Ельбська філармонія. Загляньте на інтерактивний сайт – вже цікаво! А гуляють туристи усіх вікових груп навколо озера Альстер з гігантською лежачою скульптурою в ньому.

Що потрібно побачити: Ельбську філармонію, озеро Альстер, порт, Галерею сучасного мистецтва, паб Indra.

Осло, Норвегія

oslo

2018 рік – відмінний час для відвідування столиці Норвегії. Король і королева відзначатимуть 50 років весілля, а це означає, що буде багато культурних заходів, виступів і концертів. Норвезька столиця, яка розташувалася в островах Осло-фіорда, славиться універсальним міським дизайном, в якому комфортно всім. Але навіть, якщо Вам хочеться чогось позамежного – наприклад, зануритися в світ Едварда Мунка – ласкаво просимо в Осло!

Що потрібно побачити: берег Осло-фіорда, Музей Едварда Мунка, Парк скульптур Вігеланда, Музей сучасного мистецтва Аструп-Фернлі, район Тювхолмен.

Валетта, Мальта

valleta

Валетта – унікальне в своєму роді європейське місто, яке ніколи не перебудовувалося і не видозмінювалося. За це його включили до Списку ЮНЕСКО. Валлетта зберегла дух Середньовіччя, власне, представляючи собою фортецю. Автомобільний рух тут обмежений, а кожна вулиця – знахідка для мандрівника. Тільки вдумайтеся: крихітна Валетта має близько 320 пам’яток!

Що потрібно побачити: Палац Великого магістра, кафедральний собор Святого Іоанна, Музей образотворчих мистецтв, Музей археології в Оберж- де-Прованс, Оберж-де-Кастій, сади Баракка.

Гуанахуато, Мексика

guanahuato

Місто неймовірно колоритне, визнане найгарнішим містом Мексики і є об’єктом Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Тут багато яскравих будиночків, затишних вуличок і церков. Якщо Ви всюди побували і Вас важко здивувати – приїжджайте сюди за спокоєм і ковтком чогось нового.

Що потрібно побачити: вулички, вулички і ще раз вулички!

Сан-Хуан, Пуерто-Ріко

san-huan

У Сан-Хуані є все: найчистіші пляжі, ресторанчики на фермі, кафе з видом на море, бурхливе нічне життя, галереї та музеї. Сан-Хуан ділиться на дві частини: стару і нову. Старе місто – музей під відкритим небом. За його межами розкинулися приватні будинки і елітні передмістя, а також курортна зона з розкішним пляжем Ісла-Верде. Якщо Ви думаєте, їхати чи не їхати сюди, то безумовно вибирайте перший варіант!

Що потрібно побачити: форти Сан Феліпе дель Морро, Сан Крістобаль, Ель Паласіо де Санта Каталіна, Ратушу, будинок родини Понсе де Леон, Церкву святого Іосифа.

Чикаго, США

chikago

При згадці Чикаго на обличчі з’являється легка усмішка від асоціацій з мафією, джазом та американськими фільмами. Сьогодні це місто на берегах озера Мічиган в штаті Іллінойс, оголошене однією з культурних столиць США. Поїдьте сюди за класними музеями, захоплюючими локаціями і блюз-клубами. Ніде в світі Ви не знайдете вулиці, які прикрашають роботи Марка Шагала, Генрі Мура, Жана Дюбюффе, Хуана Міро і Пабло Пікассо. А ще Чикаго – мала батьківщина Ернеста Хемінгуея.

Що потрібно побачити: Будинок Ернеста Хемінгуея, Інститут мистецтв, Парк Lincoln, Міленіум-парк, Музей McDonalds, Чиказький культурний центр.

Ось такі напрямки для відпочинку у 2018 році варто обрати. Гарного відпочинку!